Vegetarische wok

Ik stel voor, dat als ik niet weet wat te schrijven, ik gewoon een receptje deel. Want los van de kook-hype, die sinds een tijd ons land overspoelt, koken én eten wij graag. Punt. We trachten ook sinds een tijd te werken met een week-menu en iets bewuster en gezonder om te gaan met ons eten. Ook voor de kids. Zoveel mogelijk vers en gezond, maar we zijn geen fanatici, een snoep of koek kan zeker. En moeder moet chocolaa kunnen eten.
Eén van de dingen die we meenemen in ons plan, is eenmaal in de week vegetarisch te eten. Vandaar vegetarische wok bijvoorbeeld.
Men neme vegetarische reepjes en werpe deze in een wok. Kruiden naar smaak en goesting. Dan neme men een handvol sluimererwten (ofte schluusters in't proper Gents) en champignons. Smijt erbij. Dan de noedels. En sojascheuten. Verder bevochtigen (en uiteraard ook voor de smaak) met sojasaus. Klaar!

Reacties

Populaire posts