Jarig ... Of toch niet?

Bedankt, juf, om het eerste thema van het schooljaar "feest" te kiezen.
We lopen hier sinds kort rond met een gekke kleuter die jarig wil zijn... Al goe en wel, maar het is nog meer dan een maand.
En hij weet wat hij wil. Een taart. Mét kaarsjes. Die je moet uitblazen. Een Mickey-taart. En een hoed. Een kroon in feite, maar hij noemt het hoed. En hij wil cadeautjes: een grote Piet Piraat. Straks moet ik Peter Van De Velde nog ontvoeren... Djeezus! Of een Pluto-cadeau. Altijd handig als een kleuter een uitgesproken wens heeft, en mama & papa totaaaaaaaaal niet weten over wat het gaat. Want de kans is dus ook groot dat hij boos zou zijn bij een foute keuze (aargh, de druk, de stress).
Hij wil naar Plopsaland of Disneyland. Gelukkig dat mama en oma de keuze ietwat kunnen bijsturen.
In feite wil hij ook gewoon heel graag klaspop Jules mee naar huis, want andere kindjes, die jarig waren, mochten dat al.
Dus heeft mama dan maar een kroon getekend op de kalender en mag hij elke dag een kruisje zetten tot hij jarig is. En stiekem hoop ik dat hij het heel even vergeet. Maar heb ondertussen al gehoord dat er Sint-spullen te vinden zijn in de supermarkt, dus ik weet al waar de volgende obsessie over zal gaan...

Reacties

Populaire posts