Het koffiekransje en suikerklontje in Nieuwpoort

#staketsel2016

Omdat hashtags nu eenmaal in zijn....

Voor de derde editie van het gezellig samenzijn XL, gingen de dames niet zoals gepland naar Parijs, maar ze kozen voor het mondaine Nieuwpoort. Zoals steeds is er niet genoeg tijd om alles te omschrijven, maar ik stel voor dat ik gewoon wat kernwoorden meegeef:

Ramen:

Aan zee zijn ramen hooggegeerd goed. No shit. Bepaalde zilvergrijze medemensen zouden elkaar de kop inslaan met hun ergonomische wandelstok om toch maar koffie te kunnen slurpen aan een raam. Dus maakten de dames er de rode draad van hun verblijf van. Te starten bij de pannenkoek, waar ze mogelijks enkele habitués van hun plaats verdreven, over alle maaltijden tot de avondactiviteit. Gelukkig zaten ze op de 5e verdieping van hun verblijf zodat de buitenwereld niet echt door had dat ze met 4 in hun zeteltje door het raam zaten te kijken naar die wereld. Hoe fascinerend is een truck die een tankstation komt bevoorraden (dat duurt een uur begot! En 's avonds laat!)? Of een huis waar men af en aan komt rijden? Hoewel het party-huis op zaterdag veel van zijn glorie en aantrok verloor. Om dan nog maar te zwijgen over het gedrag van sommige meeuwen ten opzichte van donkere Mercedessen...

Schoenen:

Hoeveel schoenenwinkels kan je in één kuststad hebben? Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel schoenen gezien. Echt waar. En toch niet "de goei" vinden. Ja, want als een zeker koffiekopje het in haar kopke heeft, heeft ze 't niet in haar gat, gelijk da ze bij ons zeggen.

Kusttram:

Het was lang geleden dat de dames nog eens op de kusttram hadden gezeten, dus gingen ze van Nieuwpoort naar Oostende met dat ding. Ge onderschat hoe lang die rit duurt! Gelukkig hadden we een dapper incheckerke dat ons consequent bij elke halte incheckte bij Swarm. Da's goe voor ons punten...

Lijflied:

Ja, de dames vonden hun lijflied: hét lied van de Floréalclub. Ik raad het u aan, zoek het op Youtube. Het is een toppertje.

Misverstand:

Nee, ze waren niet zat! Ondanks de zeer misleidende Facebook-berichten, waren de 2 koffiekopjes niet zat. Wie ze goed kent, weet dat die 2 niet veel nodig hebben om de slappe lach te krijgen. Een Floréal-liedje duwt ze al helemaal over de rand.



Kortom, ze hadden een heerlijke tijd, hoewel het weer niet altijd meezat. Ze aten lekker, dronken een aperitiefje en een slaapmutsje, ze deden zelfs aan sport! Eentje overtrof zichzelf door op de pier over de rand te kijken. Suikerklontje is een slaapkous (nee, serieus, ze kon eens heerlijk en welverdiend uitslapen). Ze werden eens goed door elkaar geschud in de kusttram en keken verwonderd naar feestende oudjes (hoe hard kunt ge swingen onder TL-lampen??)  Bedankt aan de chef transport, de financieel directeur, de chef catering en de entertainment manager. Ik kijk al uit naar editie nr 4!!




Reacties

Populaire posts