Het koffiekransje trekt, mét suikerklontje, naar Brugge

In 2013 trok het koffiekransje naar Antwerpen en dat beviel hen wel. Het werd dus hoog tijd om een nieuw tripje te plannen.
Zo gezegd, zo gedaan: ze besloten naar Brugge te gaan en daar een lieflijk huisje te huren. Een huisje met tiptoetsen (ja, zelfs een touch-lamp), een douche met lamp en radio en een bad dat te ingewikkeld was om uit te leggen.

En ze namen suikerklontje mee - ze stond er zelf op vermeld te worden als suikerklontje - omdat het hen wel prettig leek om met 4 te zijn en er kan ook wel wat afgelachen worden met suikerklontje.

Het weekend brak aan, dus lieten de dames kroost en geliefde achter en weg waren ze...

Toen ze aankwamen op die koude vrijdagavond, maakten ze vrijwel onmiddellijk kennis met de eigenaar van het huisje, zijn absolute gebrek aan kennis van de begrippen "links" en "rechts" en het doolhof van Brugse straatjes, die moesten leiden naar de garage waar de auto mocht staan.

Getuige daarvan is onder andere de man die dacht dat ze aan het inbreken waren in zijn groene garage, omdat ze moesten zoeken naar de middelste groene poort. Het was de middelste groene poort. Alleen niet de juiste straat.

Maar bon, eind goed, al goed. De auto kwam in de juiste garage terecht.

Ze aten pasta, dronken een glaasje en debatteerden tot de vroege uurtjes over de dingen des levens. Toen gingen ze slapen, want de dag erna hadden ze wel wat dingen te doen op het vlak van shopping. Ze sliepen als roosjes, sommige ietwat verkouden roosjes, maar niet voor 2 dametjes van elkaar dachten dat ze plots bij elkaar in bed zouden liggen. Dit bleek echter niet zo. Maar ze zijn dan ook goed in mekaar zot krijgen.

De dag erna ondervonden ze al gauw dat ze dichter dan gedacht bij het centrum van Brugge zaten en dat er weldegelijk bakkers en supermarkten zijn in die historische stad. Met een goedgevuld buikje trokken ze op missie naar de winkelstraten, op zoek naar onderbroeken, parfummetjes, snoepen en andere dingen die ik niet mag publiceren...

Na een middag van shoppen, slenteren, aperitieven, zatte Engelsen spotten en lachen met mensen met selfie-sticks, gingen ze terug naar hun kleine tiptoetshuisje. Een samenkomst van het koffiekransje is echter niet geslaagd zonder sushi, dus aten ze sushi en dronken ze een bubbeltje. Team pizama verloor nipt, doch gracieus, in het spel "wijsneus". Ze namen hun verlies op met de glimlach.
Ze deden een poging om het woord "dees" trending te maken, doch tot op heden hadden ze nog niet veel succes daarmee. Maar dat komt wel. Wacht maar.
Team naakt besloot hun overwinning te vieren door te gaan slapen, gelukkig plooit team pizama nog niet te snel. Toen ook hun poging tot sms-stalking van het andere team onbeantwoord bleven, omdat deze vredig aan het knurren waren, besloten ze dan ook maar te gaan slapen. De één al wat meer paranoïde, dan de andere.

De laatste ochtend genoten ze van een lekker ontbijt in een pittoreske bakkerij en zo kwam een fijn weekend tot zijn eind.

De garage werd vlot teruggevonden en zo verliet ons koffiekransje Brugge om zich terug bij geliefden en kids te vervoegen. Het was wederom fantastisch: de lachspieren maakten overuren, het was leuk, lekker en gezellig.

Op naar editie 2016!



Reacties

Populaire posts