Belvès - dag 6

"Bergerac"

Bezoekje gebracht aan Bergerac, in onze gekende stijl, kort maar krachtig. Best wel mooi en man, hoe lang duurde het nie eer mijn eurocent viel dat ene Cyrano van Bergerac is. Djeezus! Nu ja, de hubbie had ook geen clou, dus zo was ik niet alleen.

"Beestig onweer"

Ergens na 17u werden we plots langs achter aangevallen door een onweer. Eentje om U tegen te zeggen. Alles netjes onder het afdakje leggen, was niet echt efficiënt. Leg alles maar binnen want het water stroomde mooi het terras over. De parasol deed een elegante val, gevolgd door een strandstoel die een duik in het zwembad deed. Toen kwam de parade van hagelstenen, de grootte van knikkers. En toen viel den eletriek uit en dus ook den wifi (aaargh!).
Toen alles na zo'n goed half uur voorbij was, viel de schade nogal mee. Enkele gesneuvelde takken, een zwembad vol bladeren en anderen prut en een achterbouw die zo lek is als een zeef. Gelukkig hebben wij met dat laatste ruime ervaring van thuis mee.
Maar diene eletriek, die kwam nie weer.
Na wat rondgevraagd te hebben, waarbij de beheerder van dit huisje zei dat het eerder ongewoon was, zijn we een second opinion gaan vragen bij een Engelse buurman. Hij noemde het heel normaal en meestal na een uur of 2, 3 is den eletriek terug.
En inderdaad, plots was 'em terug en maar best, want de doemscenario's van een vervroegd vertrek kwamen al boven.
En de wifi, hij keerde gelukkig ook weer...


Reacties

Populaire posts