Salut 2016, hallo 2017...

Terwijl ik dit schrijf, zit de eerste dag van 2017 er bijna weer op - bladzijde 1 van 365 nieuwe avonturen die ons te wachten staan.
Ik wil eerst even terugkijken op 2016 om dan naar goeie gewoonte mijn wensen over te brengen voor het nieuwe jaar.

Bon, laten we beginnen met effe melden dat voor de wereld, op allerlei vlak, 2016 een echt kutjaar is geweest. Aanslagen, onrust, grote kuis in de celebrity-populatie, noem maar op. En hoe confronterend het is dat al dat geweld ook went, we moeten er mee leren leven. Aanvaarden of niet.

2016 was voor ons ook een jaar van hoogtes en laagtes. Het was het jaar dat "Project R" heel concreet werd. Ondertussen kunnen we op de tippen van ons tenen al stilaan het einde zien. Allez ja, het einde van de grote werkzaamheden. Maar hoe wijs zal het niet zijn??
We moesten ook afscheid nemen van onze vriend Muts, trouwe tuinbewaker en allround coole kat. Ik troost me met de idee dat hij rust vond in de tuin waar hij zo graag was.
We hadden dolle avonturen met de meneertjes, vol leuke uitspraken en fratsen. Een heerlijke vakantie deze zomer, waar we als gezin echt van genoten hebben.  Jammergenoeg waren er ook de kleine en grote zorgen om die meneertjes.
Het was ook het jaar van fijne feesten - verjaardagen, pensioenfeest, trouwfeesten.
Het was ook het jaar waarin vriendschappen, en het belang eraan nog eens bevestigd werden.
2016 was ook het jaar dat ons nog eens met de neus op de harde feiten drukte dat de zorg voor grootouders geen evidentie is.

Dit gezegd zijnde, wens ik voor 2017:

- al mijn geliefden en vrienden een goede gezondheid toe en veel plezier en genot in het leven. Maak er iets geks, zoet en lief van.
- de meneertjes veel onbezorgd plezier toe.
- Stanke die eerste tandenwissel (één tand staat eindelijk goed los!) en een super lentefeest.
- Mr O een formidabel indianenfeest en in het najaar een goede overstap naar het eerste leerjaar. Ik ben ook trots op jou dat je zo goed zorg zal dragen voor je kleine broer, die binnen een maand naar school komt.
- Klein mosselke een goede start op school - 2017 is het jaar van enkel schoolgaande jeugd in huis - en een mooi afscheid van de crèche. Hopelijk brengt 2017 ook beterschap voor jou.
- hubbie een dynamisch werkjaar en plezier in de renovatie. Dat je naar ons huis mag kijken met een terechte fierheid over jouw verwezenlijking. En een schat van een petekindje!
- ons nog steeds een goede balans werk/thuis en de nuchterheid om bijzaak van hoofdzaak te kunnen onderscheiden.
- mezelf nog steeds de nodige peace of mind, doorzettingsvermogen en de wil om geen onnodige energie te verspillen aan pietluttigheden waar anderen zich toch zo graag in rollen.
- het koffiekransje en 't suikerklontje: mooie weekends, heerlijke gesprekken en onvoorwaardelijke steun en vriendschap. Hartjes voor jullie, dames!
- alle andere vriendjes: veel leute tezamen, lekkere hapjes, fijne drankjes en veel gelach!
- Oma de start van een welverdiend pensioen - smijt u volledig!
- zij die in blijde verwachting zijn, een wolk van een baby.
- de collega's arbeidsvreugde en veel fijne momenten.
- de wereld veel gezond verstand en een remedie tegen verzuring, en dat de Trumps van deze wereld vooral veel jeuk mogen hebben en de pech van korte armkes.
- zij die ook dit jaar weer trouw op post waren om onze avonturen te volgen: liefde, mannekes! Nothing but love for y'all!

Happy 2017!

Reacties

Populaire posts